Stresszmentes energetikai tanúsítvány Budapesten

Már 15.990 Ft-tól, akár 3 órán belül
25 millió Ft-os nyereményjátékkal

1800 + elégedett ügyfél (5.0 )

Válasszon minket, mert ...

mindent megteszünk azért, hogy Önnek az egész energetikai tanúsítvány beszerzés stresszmentes folyamat legyen. 

Mégis mivel tudjuk az Ön nyugalmát garantálni? Csak néhány előny, amit mindenképpen megkap, ha nálunk rendeli meg tanúsítványát:

Energetikai tanúsítvány Budapest - Energiaménrök.hu
Zajácz Dániel

Energetikai tanúsító
Jogosultsági száma:
TÉ 05-52387

Vélemények

Dániel Csöndes
Dániel Csöndes
2022-08-29
Nagyon készséges és pontos volt a mérnök úr, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki pontos és gyors munkát szeretne, jó áron és gyorsan van szüksége energetikai tanúsítványra! Köszönöm!
Gergő Iski
Gergő Iski
2022-08-17
Nagyon gyors, precíz munkát kaptam kézhez. Amikor soron kívül módosítani kellett a tervet, az is gördülékenyen ment. Csak ajánlani tudom!
Elvira Németh
Elvira Németh
2022-05-31
Mindenkinek csak ajánlani tudom!Gyors,precíz munkát végez Márton!Sőt a legnagyobb meglepetésünkre még egy kis ajándékot is kaptunk az energetikai “felmérés” során.Én legközelebb is,ha szükségem lesz ilyen dokumentumra,vele fogok egyeztetni!Köszönjük a munkáját!😊
Laszlo Dobos
Laszlo Dobos
2022-05-26
Szuper gyors, rugalmas, precíz, korrekt, igényes kommunikáció és munka! Ha minőségi munkát szeretnél rövid idő alatt, ne is keress tovább!
Patrik Dósa
Patrik Dósa
2022-04-24
Gyors, kedves, precíz és nagyon gyorsan elkészült a dokumentumokkal.
András Kupi
András Kupi
2022-04-22
Gyors, hasznos
Istvánné Kiss
Istvánné Kiss
2022-04-21
Segítőkész, gyors, pontos, precíz szakember. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
margit szabo
margit szabo
2022-04-01
Gyorsan, pontosan elkészitette. Köszönöm. Ajánlom mindenkinek.

Árak és egyéb szolgáltatások

TÁRSASHÁZI LAKÁS

0-40 m2 – 15.990Ft
41-80 m2 – 17.990Ft
81-140 m2 – 20.990Ft
141-180 m2 – 23.990Ft
181 m2 felett – 150 Ft/m2

CSALÁDI HÁZ
SORHÁZI LAKÁS

50-100 m223.990Ft
101-150 m225.990Ft
151-250 m229.990Ft
251 m2-től – 150 Ft/m2

HÁZ TETŐTÉR BEÉPÍTÉSSEL

50-100 m225.990Ft
101-150 m227.990Ft
151-250 m231.990Ft
251 m2-től – 180 Ft/m2

Egyéb szolgáltatások

Méretezett alaprajz 
0-100 m2  + 4.990Ft
101-150 m2  + 6.990Ft
151-250 m2  + 9.990Ft

Időgarancia
3 órán belül + 19.990Ft
24 órán belül + 9.990Ft

Fizetni a helyszínen felmérés után készpénzzel, bankkártyával vagy előre utalással lehet. A munkáról minden esetben alanyi adómentes (0% ÁFA) számlát állítunk ki.
Cégre vagy szervezetre szóló számlaigény esetén a fenti listaárhoz +40% felárat számítunk fel.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ne keresgéljen tovább! Hívjon most!

Kihagyhatatlan ajánlat!

Rendelje meg energetikai tanúsítványát naprakész online időpontfoglaló rendszerünkben, és megajándékozzuk egy kaparós sorsjeggyel!

Ha már kötelező ez a dokumentum, adjon magának egy esélyt a szerencsére!

Nyerje vissza a tanúsítvány árát vagy vigye el a főnyereményt
25 000 000 Ft-ot!

Energetikai tanúsítvány Sopron

Online időpontfoglalás
0-24h

Foglalja le online a helyszíni felmérés időpontját telefonhívás nélkül!

Gyakran ismételt kérdések

A tanúsítvány normál esetben a helyszíni szemlétől számított 2-3 munkanapon belül készül el.

De ha gyorsabban vagy azonnal lenne rá szüksége, akkor választhatja Időgarancia szolgáltatásunkat, így akár 12 vagy 3 óra alatt elkészül.

Ha sürgősen lenne szüksége az energiatanúsítványra vagy HET számra, akkor IGEN, akár a felmérés napján is el tudjuk készíteni Önnek!!!

Sürgősségi felár 24 órán belül br. +9.990 Ft.

Sürgősségi felár 3 órán belül br. +19.990 Ft.

Az energetikai tanúsítvány díját általában a helyszíni felmérés után készpénzben, bankkártyával vagy banki utalással tudja rendezni. A tranzakcióról minden esetben nyugtát illetve számlát állítunk ki Önnek.

Az online időpontfoglalás esetén a foglalás utolsó lépéseként Önnek NEM KELL előre fizetnie. A felület csak az időpont és egyéb szükséges adatok rögzítésére szolgál, tehát fizetési kötelezettsége a kitöltés után nem keletkezik.

Jogszabály szerint az ingatlan tulajdonosának a feladata a hiteles energetikai tanúsítvány bemutatása adásvétel esetén. Így annak költsége is az eladót terheli.

ELSŐ lépés: 
Telefonon felvesszük a szükséges adatokat és időpontot egyeztetünk a helyszíni szemlére. Szükség lesz az épület alapterületére, pontos címére, helyrajzi számára, és a határidőre, amire el kell, hogy készüljön a tanúsítvány.

MÁSODIK lépés:
Az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez felmérjük az ingatlant, készítünk néhány képet az ablakokról, kazánról, bojlerről stb. a számításhoz.

Ha van Önnek alaprajza vagy metszetek az épületről, akkor azokat mindenképpen készítse elő vagy küldje el e-mailben előre az zajacz.daniel@energiamérnok.hu e-mailcímre.

HARMADIK lépés:
Elkészítjük az energetikai számítást, hitelesítjük az online rendszerben, és küldjük Önnek a HET számot e-mailben.
Ez a felméréstől számított 1-3 munkanapon belül elkészül leterheltségtől függően.
3 vagy 24 órán belül is el tudjuk készíteni a dokumentumot felár ellenében, mivel ebben az esetben a többi folyamatban lévő munkát félre kell tennünk.

NEGYEDIK lépés:
Elküldjük Önnek az energetikai tanúsítványt e-mailben. A nyomtatott példányt átveheti személyesen budapesti irodánkban. De ha szeretné, postázzuk is.
Készpénzzel, bankkártyával vagy banki átutalással is fizethet.

A hiteles energetikai tanúsítványt minden esetben e-mailben küldjük el Önnek, hogy azonnal megkapja azonosító számát, amint elkészült. Kérés esetén személyesen is átveheti a dokumentumot budapesti irodánkban, kizárólag előre egyezetetett időpontban.
Irodánk címe: 1078 Budapest Hernád utca 43.
Időpontegyeztetés: +36 30 622 1770 – Zajácz Dániel

Az energetikai tanúsítvány kiállításának díja széles skálán mozog. Az ár alapvetően függ a tanúsítással érintett ingatlan méretétől, rétegrendjeinek számától és a kiállítás határidejétől. A tanúsítvány kiállításához minden esetlben szükséges az ingatlan méretezett alaprajza, ami ha nem áll rendelkezésre, a helyszínen kell elkészíteni a számításhoz. Ezeket a paraméterket összevetve határozzák meg az energetikai tanúsítók saját áraikat.

Saját árainkat megtalálja az Árak menüpont alatt.

Jó tudni, hogy a tanúsítási jogosultsághoz mérnök kamarai tagság, jogi és szakmai továbbképzések szükségesek. Jogszabály szerint a tanúsítványt csak helyszíni szemlével és megfelelő fotódokumentációval lehet csak kiállítani, így a tanúsítvány költségét a kiszállási idő, üzemanyagköltség is növeli. A helyszíni felmérés után egy jogilag nem támadható tanúsítványt kb. 1-1,5 óra alatt lehet elkészíteni. Ezért mindig gyanús, ha valaki 10 000Ft alatt, helyszíni felmérés nélkül kínálja ezt a mérnöki szolgáltatást.

A helyszíni felméréskor nem szükséges a tulajdonosnak jelen lennie. Elegendő ha meghatalmazottjuk van jelen, aki be tud minket engedni az ingatlanba a szükséges mérések és képek elkészítéséhez.

Az energiatanúsítvány a kiállításától számított 10 évig érvényes FELTÉVE, ha azóta nem történt az ingatlanon a határoló felületek 25%-át meghaladó külső felújítás.

(A padlásfödém és pincefödém szigetelése nem számít bele.)

Az energetikai tanúsítvány lehetővé teszi, hogy minden épületet egy egységes skálán tudjunk összehasonlítani energetikailag. Hasonló a cégek üzleti beszámolóihoz vagy az autók üzemanyag fogyasztásához. 


Vevőként jó tudni, hogy milyen energiafogyasztása van a lakásnak vagy a háznak, és az hogyan viszonyul a többi ingatlan fogyasztásához egy egységes skálán. Ha Ön vesz egy autót, akkor elsősorban az ára és a várható fenntartási költsége (fogyasztása) alapján tud jó döntést hozni. Az energetikai tanúsítvány az Ön döntéshozatalát segíti, mint vevő, ezért érdemes azt előre elkérnie az eladótól. 

Eladóként az energetikai tanúsítvánnyal növelheti alkupozícióját eladáskor, ha pl. az ingatlan besorolása átlagon felüli (DD, CC, BB). 

Pályázat esetén a döntéshozó vagy a pályázat kiírója ez alapján a dokumentum alapján tudja eldönteni, hogy valóban energiamegtakarítás történik-e a fejlesztés során.

A Hiteles Energetikai Tanúsítvány azonosítószámát (HET azonosító) sajnos nem mi osztjuk ki, hanem az Országos Építésügyi Hatóság zárt rendszerében kerül legenerálásra az energetikai számítás feltöltése UTÁN. 
Ha mégis azonnal lenne szüksége a HET számra, jelezze nekünk megrendeléskor, és akár 3 órán belül elkészítjük. (feláras szolgáltatás)

Tényleg nem kell, DE CSAK AKKOR, ha önálló épületről van szó.

Tehát egy 48 m2-es társasházi lakáshoz kell hiteles energetikai tanúsítvány.

Egy 50 m2-es házhoz azonban nem kell energiatanúsítvány.

Az energiatanúsítvány tartalmazza a fűtött épületburkot határoló szerkezetek hőtechnikai adatait beleértve a rétegrendeket is.

Továbbá a fűtésre, melegvíz termelésre, hűtésre szolgáló berendezések energetikai jellemzőit is figyelembe veszi a besoroláshoz.

Egyszerűen fogalmazva a tanúsítvány tartalmazza, hogy mennyi energiát termelnek a gépészeti berendezések, és ebből mennyi “veszik el” a határoló felületeken, vagyis azt, hogy mennyi az épület energiahatékonysága.

Az energetikai tanúsítványról két jogszabály rendelkezik, a 176/2008. (VI. 30.) Korm. Rendelet az általános kérdéseket tárgyalja, a 7/2006 TNM rendelet pedig a számítási módszer részletes leírását határozza meg.

Természetesen lehetséges, amennyiben az adott ingatlanra nem vonatkozik a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet, ami az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szól. Ezek az esetek a következők:

a) az önálló, más épülethez nem csatlakozó, 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épületre;
b) az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt lakhatás és pihenés céljára használt épületre;
c) a legfeljebb 2 évi használatra szánt felvonulási épületre, fólia- vagy sátorszerkezetre;
d) hitéleti célra használt épületre;
e) * a nem lakás céljára használt alacsony energiaigényű olyan mezőgazdasági, logisztikai és ipari épületre és épületrészre, amelyben a levegő hőmérséklete a fűtési rendszer üzemideje alatt nem haladja meg a 12 °C-ot vagy négy hónapnál rövidebb ideig kerül fűtésre és két hónapnál rövidebb ideig kerül hűtésre;
f) műhelyre vagy az ipari területen lévő épületre, ha abban a technológiából származó belső hőnyereség a rendeltetésszerű használat időtartama alatt nagyobb, mint 20 W/m2, vagy a fűtési idényben több, mint húszszoros légcsere szükséges, illetve alakul ki.

Egyrészt amennyiben az ügyvéd, Ön vagy a vevő nem kér energetikai tanúsítványt a szerződéshez, és az ingatlan nem tartozik a kormányrendeletben meghatározott kivételek közé, a szabálysértést 50.000Ft-ig terjedő hatósági büntetés követheti. Ugyanis jogszabályi előírás a következő:

“Az e rendelet hatálya alá tartozó épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása vagy bérbeadása tárgyában – a (4) bekezdésben meghatározottak kivételével – készült szerződés tartalmazza

  1. annak rögzítését, hogy e rendelet rendelkezései szerint kell-e tanúsítványt készíteni;
  2. a tanúsítvány azonosító kódját, és
  3. a vevő vagy bérlő nyilatkozatát arról, hogy az azonosító kód szerinti tanúsítványt vagy annak másolatát az eladótól vagy a bérbeadótól átvette.”

Másrészt sss Önnek mint eladónak igen kellemetlen szituációt okozhat a tanúsítvány hiánya vagy nem megfelelő szakmai tartalma. Gyakran előfordul, hogy az ingatlan vásárlója vagy bérlője olyan fűtési fogyasztással szembesül, amire nem számított. Ha utólag tudja meg, hogy az energetikai tanúsítvány kötelező eleme lett volna a szerződésnek, és az eladó ezt elmulasztotta biztosítani számára, az eladó vagy bérbeadó igen kellemetlen vitába sodorja magát, amit akár peres eljárás is követhet.

Hasonlóan kellemetlen helyzet, ha a tanúsítvány rendelkezésre áll, azonban szakmai tartalma nem megfelelő, hibás vagy pontatlan, így a vevő vagy bérlő hasonlóan kifogással vagy kártérítéssel élhet az eladó felé a magasabb fogyasztási adatok miatt. Ebben az esetben álttalában tanúsító felelőssége kizárólag a tanúsítvány munkadíjáig terjed.

Előrelátó lépés, ha minden adásvételi és bérleti szerződéshez készül energetikai tanúsítvány, megfelelő szakmai minőségben, helyszíni felméréssel együtt.

Vegyük fel a kapcsolatot!

Írjon nekünk!

Alapterület, Pontos cím, Családi ház v. Lakás v. Egyéb, Határidő, Telefonszám

Kérdése van?

Ha az időpontfoglalás során felmerült egy kérdés, vagy valami nem egyértelmű, akkor adja meg a fontosabb adatokat és felvesszük Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon. Amire szükség van az alapterület, pontos cím, határidő és az Ön telefonszáma, ha szeretné, hogy telefonon hívjuk vissza.

Az üzenetre akár néhány perc alatt, de legkésőbb 24 órán belül válaszolunk!

Nem találta meg, amit keres?

Írjon nekünk üzenetet, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk!

zajacz.daniel@energiamernok.hu
+36 30 622 1770

Hívjon nyugodtan! Szívesen válaszolok kérdéseire.

Energetikai tanúsítvány Budapest - Energiaménrök.hu

Zajácz Dániel

Energetikai tanúsító
Budapest Hernád utca 43.
+36 30 622 1770
zajacz.daniel@energiamernok.hu